Ett set till 11

Ett set till 11

Jennifer Jonsson har öppnat säsongen starkt efter UEM-lagbronset i somras. Bland annat gick Jennifer till final i Halmstad Masters elitklass. Hon besegrade Malin Pettersson i semifinal men fick ge sig mot Zhang Fang i finalen. Vi fick oss en pratstund med Jennifer och ställde 11 raka frågor till henne.

1. Mål på kort sikt. – Förbättra min fysik, kondition och få med mig några bra resultat mot några högt rankade spelare i Europatoppen.

2. Framtida målsättning. – Att etablera mig i damlandslaget.

3. Egenskaper du är bra på. – Forehandsattack och att jobba med forehand över hela bordet, tillbakadrag och min mentala styrka.

4. Vad vill, kan och kommer du att förbättra? Returspelet och försvarsspelet.

5. När en motståndare läser din taktik – vad är då din plan B? – Jobba ännu mer med forehandsspelet. Om de läser mig försöker jag läsa dem ännu mer. Ta det lugnare ibland men det beror också på situationen.

6. Hur noga läser du på om din kommande motståndare? Använder du video? Jag spelar in nästan varenda match och när jag tittar på videon kollar jag taktiken noga. Jag är noggrann och går igenom vad jag ska göra före match.

7. Vilken betydelse har en coach? Följer du dennes råd eller hittar du på egna lösningar? Det är fördel att ha en coach mot att inte ha det. Jag känner skillnad. Coachen ska ge både trygghet och taktiska råd. Även om coachen inte kommer med nya råd kan det många gånger vara bra att få bekräftelse på det man själv tänker.

8. Är det någon vinst i din karriär som du är speciellt nöjd med och varför? – Finalvinsten i damer U20 vid SM i Stockholm 2011. Jag låg under med 0-3 i set mot Daniela Moskovits, hade matchboll emot mig, men lyckades vända och vinna med 5-11, 6-11, 14-16, 11-8, 12-10, 13-11, 11-5.

9. Finns det någon förlust du är missnöjd med, vad gjorde du för fel och hade du kunnat göra annorlunda? – Förlusten i damsingel SM 2011 i Stockholm mot Sara Rask. med 0-4 i set. Jag spelade för hårt och mest diagonalt, ingen variation. Det jag borde gjort annorlunda var att jag skulle våga spela mer löst och med skruv.

10. När får Sverige sin nästa europamästare i damsingel? Vem blir det? – 2018. Det får gärna bli jag.


Warning: Undefined variable $prodType in /var/www/vhosts/yasaka.se/httpdocs/wp-content/themes/Yasaka/loop-single.php on line 148

Warning: Undefined variable $prodType in /var/www/vhosts/yasaka.se/httpdocs/wp-content/themes/Yasaka/loop-single.php on line 186

Warning: Undefined variable $prodType in /var/www/vhosts/yasaka.se/httpdocs/wp-content/themes/Yasaka/loop-single.php on line 222